Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş kaçtır? Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş kaçtır? Bu sorular sıkça tartışılmaktadır. Antreman.NET bu konuyu detaylı olarak inceleyecek. Hadi başlayalım;
Durdurun şu bilgi kirliliğini. Birçoğumuz vücut geliştirmeyi fitness ile birleştirdiğimizi düşünüyoruz. Vücut geliştirme, gelişmiş bir fitness türüdür. Siyah dev kaslı adamların resimlerini görebilirsiniz. Onların yaptığı şey budur. Vücut geliştirmede sporcuların sağlığı dikkate alınmaz. Bunun yerine, onları daha büyük yapmak için doping ve hormonal türevler kullanılabilir. Bunun bizim yaptığımız şeyle hiçbir ilgisi yok.
Şimdi kondisyonu tartışalım. Fitness bizim yaptığımız şeydir. Sağlık, güç ve zindeliği birleştiren bir spordur. Katılımcılar mümkün olan en iyi vücut şeklini korumak için çabalar. Hem sağlıklı hem de faydalıdır. Vücut geliştirmeye ne zaman başlamalıyım? Bu doğru bir soru değil. Vücut geliştirme sporuna 18 yaşın altındaki çocukların katılması tavsiye edilmez. Ağırlık ve kütleye dayalı bir spordur. Çocukların gelişimi ve büyümesi üzerinde olumsuz etkisi vardır. Bu konuya daha sonra değineceğim. Bu nedenle “Egzersize kaç yaşında başlamayı önerirsiniz?” diye sormalıyız Artık cevabı biliyoruz.
Spor, her çocuğun 7-8 yaşından sonra yapması gereken bir şeydir. Çocuklar için en iyi spor, kendi vücut ağırlıkları ile yapabilecekleri sporlardır. Fitness programınıza mekik çekmeyi de dahil edebilirsiniz. Program bisiklete binmeyi, genel kuvvet antrenmanını ve hafif egzersizleri içerebilir. Çocuk, mekik (şınav), barfiks (barfiks), şınav (barfiks), hafif ağırlık antrenmanı ve bisiklete binmeyi içeren bir fitness programından faydalanacaktır. Bu yaşta ağır egzersizler yapılması tavsiye edilmez.
Erkekler ergenliğe yaklaştıkça testosteron seviyeleri artmaya başlar. Bu da daha fazla kas yapılmasına yardımcı olur. En iyi sonuçları almak için fitness rutininize ergenlik döneminde başlayın. Maksimum zorluk seviyesinde ağır ağırlıklar kaldırmak zorunda değilsiniz. Ağır ağırlıklarla veya maksimum zorlukta çalışmak gerekli değildir.
Bu mümkün değildir. Doğru yapıldığı takdirde fitness çok faydalıdır. Koşmak ve bisiklete binmek büyüme hormonlarını % 100-200 oranında artıran sporlardır. Ağırlık çalışması ise bu oranı %400 oranında artırabilir. Egzersiz sırasında vücudun daha fazla büyüme hormonu salgılaması ne anlama geliyor? Sonuç, daha uzun bir boy ve daha uzun kemiklerdir. Kaslar da daha güçlüdür. Sportif faaliyetler, çocukların boylarının uzamasını sağlayan hormonların salgılanmasına neden olur.
Endişelenmeniz gereken tek bir şey var: ağırlık sınırınız. Her kemiğin ucunda plakalar vardır. Büyüme durana kadar yumuşak doku yumuşak kalır. Bu genellikle 18 ila 21 yaşları arasında gerçekleşir. Kemiklerin büyümesini sağlayan şey bu yumuşak dokudur. Yumuşak doku ağır bir sporun baskısı altında kaldığında büyüyemez. Boy ve kemiklerin her ikisi de kısa olacaktır.
Bu spor yanlış yapılırsa zararlı olabilir. Bundan daha önce bahsetmiştim. Ağırlık gözünüzü korkutmasın. Normal vücut ağırlıklarından bahsetmiyoruz. Çok çalışarak boynunuzu mümkün olduğunca kısa tutun.
Bu yazıda, vücut geliştirmenin boy üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Spora yeni başlayan kişilerin beklentilerini tanımlamaları önemlidir. Spor birçok nedenden dolayı yapılabilir. İnsanlar profesyonel bir…
Büyük olasılıkla, egzersiz ve sağlıklı beslenmenin birlikte gittiğini zaten biliyorsunuzdur. Sadece spor yaparak veya iyi…
10 Mayıs 2023 Kişiye Özel Spor Koçluğu Kişisel Eğitim, spor eğitmenlerinin her birey için özelleştirilmiş…
Enstrümantal pilates tüm vücut için güçlü bir egzersizdir. Enstrümantal Pilates, Reformer Pilates olarak da bilinir.…
Sporcuların ne yediklerine dikkat etmeleri gerekir. Sporcular öğünlerini sağlıklı karbonhidrat ve proteinlere dayandırmalıdır. Kırmızı et,…
Hızlı Kalori Yakmak İçin İdeal Spor! Yüzme kaç kalori yaktırır? Yaşa, cinsiyete ve yaşam tarzına…